چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

یک نظر اضافه کنید
15 دقیقه زمان مطالعه

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

می خواهم به سال گذشته در زندگی خود فکر کنید. آیا احساس می کنید پیشرفت قابل توجهی در زندگی خود داشته اید؟ آیا می توانید بدون هیچ تردیدی بگویید که در سال گذشته به عنوان یک فرد رشد کرده اید؟ یا این که آیا متوجه شده اید که وقت مهمی را صرف فعالیت های بی فکری می کنید که در نهایت شما را به جایی نمی رساند؟ آیا احساس می کنید هیچ کنترلی بر زندگی خود ندارید و روزهای خود را با عجله می گذرانید؟

اگر می‌خواهید در نهایت به پیشرفت خود کمک کنید، نوشتن یک برنامه رشد فردی اولین کاری است که می ‌توانید انجام دهید. قدرت داشتن یک برنامه دقیق در این واقعیت نهفته است که بتوانید تمام فعالیت های خود را در یک جهت درست متمرکز کنید. این نه تنها به شما کنترل بیشتری بر زندگیتان می‌ دهد، بلکه به شما کمک می ‌کند تا در انجام هر کاری که به آن توجه می‌ کنید دست از سرگردانی بردارید.

«هدف بدون برنامه فقط یک آرزو است.»

– آنتوان دو سنت اگزوپری

به برنامه توسعه فردی خود به عنوان یک برنامه پیشرو برای زندگیتان فکر کنید. این طرح برای میدان نبردی به نام زندگی ضروری است که در آن استراتژی ‌های مختلف را توسعه می ‌دهید، تاکتیک ‌هایی را اجرا می‌کنید و تدارکات لازم را برای آینده ‌ای موفق ترتیب می ‌دهید.

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

اهمیت نوشتن برنامه توسعه شخصی

آیا دقیقا می دانید در آینده کجا می خواهید باشید؟ آیا می توانید با جزئیات کامل پاسخ دهید که در یک سال یا حتی پنج سال دیگر خود را کجا می بینید؟

اکثر مردم نمی دانند کجا می روند. آنها به اتفاقات تصادفی و شانس اجازه می دهند تا سرنوشت آنها را تعیین کند. همه آنها به جایی می ‌روند، اما بیشتر اوقات مقصد جایی است که توسعه خودشان مطلقاً نادیده گرفته می‌شود؛ اما شما هم مثل این افراد نباشید! اجازه ندهید دیگران در مورد زندگی شما تصمیم بگیرند.

اهمیت برنامه ریزی پیش رو چند برابر است. یک مزیت مهم آن این است که شما با این سوال (گاهی دلهره آور) مواجه خواهید شد که به کجا می خواهید بروید. سوال مهمی است که اصلا نباید از آن غافل شد. اگر مقصدی ندارید، مهم نیست کجا بروید. اگر مهم نیست کجا می روید، در نهایت راه رفتن را متوقف خواهید کرد زیرا در این صورت استراحت کردن تنها گزینه راحت برای شما خواهد بود.

اما هنگامی که شروع به نوشتن آنچه می خواهید به دست آورید می کنید، به شدت شانس خود را برای تبدیل شدن به فردی که می خواهید باشید افزایش می دهید. من می توانم از تجربه شخصی خودم به شما بگویم که هر زمان که خود را متعهد به برنامه ریزی دقیق اهداف واقع بینانه می کردم، همیشه موفق می شدم به آنچه که می خواستم برسم.

اهمیت برنامه ریزی بیشتر توسط تحقیقات علمی برجسته می شود که نشان داده است نوشتن اهداف شانس موفقیت شما را افزایش می دهد.

«کسانی که اهداف خود را نوشتند به طور قابل توجهی بیشتر از کسانی که اهداف خود را ننوشتند به اهدافشان رسیدند.»

دکتر گیل متیوز، راهبردهایی برای دستیابی به اهداف

حالا به سراغ سوال بعدی می رویم.

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

چرا باید یک برنامه توسعه فردی بنویسید؟

مزایای بزرگ داشتن یک برنامه رشد فردی عبارتند از:

  • داشتن یک مقصد – آگاهی دقیق به جایی که می خواهید بروید.
  • برنامه ریزی مسیر – استراتژی هایی را برای رسیدن به مقصد توسعه خواهید داد.
  • شناخت موانع – شما کشف خواهید کرد که چه موانعی می توانند منجر به شکست شوند.
  • درک برنامه بزرگ تر – شما دقیقاً می دانید که چرا کاری را که باید انجام شود انجام می دهید – حتی اگر آن کار سخت باشد.

چگونه یک برنامه توسعه شخصی بنویسیم؟

محتویات یک برنامه توسعه فردی

فرآیند برنامه ریزی توسعه فردی حول ایجاد یک برنامه عملی می چرخد ​​که بر اساس پیشرفت های دلخواه شما برای توسعه در زمینه هایی مانند شغل و تحصیل و همچنین خودسازی است. به طور کلی، طرح مذکور حاوی تصویری از واقعیت آینده و روشی است که شما قصد دارید آن را تحقق بخشید.

اکثر مردم در مورد این سوال که چه چیزی را باید در برنامه توسعه شخصی خود بگنجانند با مشکلاتی روبرو هستند. به طور کلی، طرح شما باید شامل پنج معیار زیر باشد:

  • آنچه می خواهید (جایی که می خواهید باشید)
  • چرا آن را می خواهید
  • چگونه برای تحقق این چشم انداز برنامه ریزی می کنید
  • موانع و خطرات احتمالی
  • چگونه برای غلبه بر مشکلات احتمالی برنامه ریزی می کنید

همچنین می ‌توانید طرح‌ های جایگزینی را در برنامه بگنجانید که در صورت شکست برخی کارها به سرعت آنها را اجرا کنید تا از هدف اصلی خود دور نمانید.

قبل از تدوین طرح، پاسخ کامل به سوالات زیر می تواند مفید باشد:

  • من واقعاً می ‌خواهم از زندگی ام چه چیزی بسازم؟
  • من واقعاً می خواهم چه طور آدمی باشم؟
  • آیا من چشم اندازی دارم که بخواهم در این دنیا اجرا شود؟
  • اهداف و پیشرفت های دلخواه من چیست؟
  • رویاهای من چیست؟
  • آیا تصمیمات کنونی من را دقیقاً به جایی می رساند که می خواهم باشم؟

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

به عنوان یک پیشنهاد جانبی، من توصیه می کنم اهداف را با استفاده از معیارهای SMART تدوین کنید:

  1. خاص (Specific)- حوزه خاصی را در زندگی خود هدف قرار دهید که می خواهید آن را بهبود بخشید.
  2. قابل اندازه گیری (Measurable) – نحوه اندازه گیری پیشرفت خود را مشخص کنید.
  3. قابل واگذاری (Assignable) – تصمیم بگیرید که چه کسی باید این کار را انجام دهد.
  4. واقع بینانه (Realistic) – اهدافی را تعیین می کنید که می توان به طور واقع بینانه به آنها دست یافت.
  5. مربوط به زمان (Time-related) – مشخص کنید که چه زمانی می خواهید به هدف مورد نظر برسید.

عناصر برنامه توسعه فردی

برنامه ریزی سخت نیست با این حال، آنچه دشوار است، ایجاد برنامه ای است که در واقع شما را به جایی که می خواهید برساند. این همچنین به این معنی است که شما باید هر چیزی را که شما را به اهدافتان نزدیک نمی کند شناسایی کنید.

در ادامه نکاتی بیان شده اند است که شما باید انجام دهید تا برنامه توسعه فردی خود را مشخص کنید:

۱. بررسی وضعیت حال

شفاف بودن ممکن است سخت ترین بخش ایجاد برنامه توسعه فردی شما باشد. این امر مستلزم آن است که با خود و موقعیتی که در آن قرار دارید صادق باشید. تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی به شما کمک می کند تا زمینه هایی را که می توانید در آینده روی آنها کار کنید شناسایی کنید.

این مرحله همچنین نیازمند ارزیابی مجدد اهداف و پیشرفت های مورد نظر خود است. در مورد این موضوع بعداً در بخش نمونه های طرح توسعه شخصی بیشتر توضیح خواهم داد.

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

۲. نوشتن رسالت فردی

داشتن رسالت فردی می تواند برای افرادی که می خواهند بتوانند هدف اقدامات و فعالیت های خود را ارزیابی کنند مفید باشد. رسالت فردی به شما کمک می کند تا از خود بپرسید که آیا هر کاری که انجام می دهید به هدف شما کمک می کند یا خیر.

۳. برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت

هنگام تدوین یک برنامه توسعه فردی، نکته بسیار مهم این است که برنامه های خود را به بخش های کوتاه، میان مدت و بلند مدت تفکیک کنید. اگر فقط در بلندمدت برنامه ریزی می کنید، به احتمال زیاد اهمیت برنامه ریزی اقدامات کوتاه مدت را نادیده خواهید گرفت.

۴. ارزیابی مجدد طرح خود

ارزیابی مجدد مستمر طرح شما به شما امکان می دهد تا به تحولات اخیر پاسخ دهید و بیشتر به شما کمک می کند تا در لحظه کنونی تصمیمات بهتری بگیرید.

۵. تعهد و اقدام

اگر برنامه تان را اجرا نکنید، پس در این صورت هدف از داشتن برنامه چیست؟ مطمئن شوید که برنامه خود را فراموش نخواهید کرد. به آن متعهد باشید و برای اجرای آن اقدام لازم را انجام دهید.

جزئیات طرح

برنامه توسعه فردی شما همچنین باید نحوه برنامه ریزی شما برای بهبود در زمینه های خاص را شرح دهد. می توانید فرصت های یادگیری زیر را در نظر بگیرید تا برنامه ریزی بهتری داشته باشید:

  • دوره ها
  • کارگاه های آموزشی
  • خواندن مطالب مرتبط
  • منتورینگ
  • شبکه سازی
  • آموزش در محل کار
  • پیوستن به گروه ها

راه های بسیار بیشتری برای کسب مهارت های هیجان انگیز در دانش جدید وجود دارد. بیایید با چند مثال ادامه دهیم.

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

نمونه های طرح توسعه شخصی

یک برنامه رشد شخصی را می توان به بخش های زیر تقسیم کرد:

۱. من می خواهم در زندگی به چه چیزی برسم؟ هدف واقعی زندگی من چیست؟

اهمیت دانستن اینکه برای انجام چه کاری به دنیا آمده اید را نباید دست کم گرفت. این پایه و اساس لازم را به شما می دهد تا بتوانید برنامه های خود را برای آینده بر اساس آن بسازید. با این حال، کشف هدف زندگی شما یک فرآیند پیچیده است که زمان می برد. برای جزئیات بیشتر به این مطلب مراجعه کنید: چگونه هدف خود را در زندگی کشف کنید.

مثال: چشم انداز من کمک به ایجاد دنیایی بهتر با دسترسی آسان به دانش جهانی برای هر انسانی است.

رویاهای من چیست؟

همه ما با بلند پروازانه ترین رویاها بزرگ شدیم، فقط وقتی بزرگ تر شدیم آنها را از دست دادیم. این اشتباه را مرتکب نشوید که رویاهایی را که به شما انگیزه و الهام می بخشد را از ذهنتان حذف کنید.

۲. من واقعاً می خواهم چه جور آدمی باشم؟

باورها و ارزش های من چیست؟

از خود بپرسید که طرفدار چه باورهایی هستید؟ چه باورهایی دارید و چه چیزهایی برایتان ارزشمند است؟ من الان چه کسی هستم و می خواهم در آینده چه کسی باشم؟ تجزیه و تحلیل اینکه در این لحظه چه کسی هستید و فردی که می خواهید در آینده باشید به شما کمک می کند تا زمینه هایی را که باید روی آنها کار کنید را شناسایی کنید.

۳. اهداف من چیست؟

اهمیت داشتن اهداف واقع بینانه اما الهام بخش را دست کم نگیرید. این اهداف ترجیحاً باید به اهداف کوتاه، میان مدت و بلند مدت تفکیک شوند. یک هدف کوتاه مدت گاهی تقریباً نیم سال بوده است. اهداف میان مدت تقریباً ۱ تا ۳ سال و اهداف بلند مدت ۵ سال یا بیشتر.

چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

۴. نقاط عطف لازم چیست؟

بسیاری از مردم فقط بر تعیین اهداف بلند پروازانه تمرکز می کنند، بدون اینکه اهمیت مشخص کردن نقاط عطف لازم برای دستیابی به آنها را درک کنند. داشتن نقاط عطف به شما امکان می دهد یک هدف را به چندین هدف فرعی تقسیم کنید. انجام این کار به شما امکان می دهد حتی زمانی که روی یک هدف بلندمدت کار می کنید، انگیزه لازم را حفظ کنید.

الگوی برنامه توسعه فردی

یک برنامه توسعه فردی به شما این امکان را می دهد که تصوری عالی از مسیر زندگی خود داشته باشید. من یک قالب رایگان برای شما آماده کرده ام که می توانید از آن برای نوشتن اهداف خود استفاده کنید.

پیگیری پیشرفت شما

پس از اینکه برنامه توسعه شخصی خود را نهایی کردید، مهم است که به طور منظم پیشرفت خود را پیگیری کنید. به هر حال داشتن یک برنامه مهم است، اما اگر بررسی نکنید که آیا برنامه خود را دنبال می کنید یا نه بی فایده است. برای این منظور، مطمئن شوید که سوابق دستاوردهای خود و زمینه های مشکل آفرینی که نیاز به توجه بیشتری دارند را یادداشت کنید.

موفقیت های خود را جشن بگیرید

من نه تنها توصیه می‌کنم که هر موفقیتی را در سفر زندگی خود جشن بگیرید، بلکه می‌خواهم اهمیت پاداش دادن به خودتان را نیز برجسته کنید. دریافت یک پاداش عالی زمانی که به دستاورد مهمی می رسید و یا به یک نقطه عطف مهم دست پیدا می کنید، انگیزه شما را برای ادامه دادن مسیر افزایش می دهد.
چگونه یک برنامه توسعه فردی بنویسیم

«برنامه ها فقط نیت خوبی هستند مگر اینکه بلافاصله به کار سخت تبدیل شوند.»

پیتر دراکر

تجربیات شما از نوشتن برنامه های توسعه فردی چیست؟ ما خوشحال می شویم که از نظرات شما در بخش زیر بهره مند شویم.

منبع:

How to Write a Personal Development Plan

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx