کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

1 نظر
16 دقیقه زمان مطالعه

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

لئون هو

قانون بازده کاهشی یکی از مهمترین اصول در دنیای اقتصاد است. این قانون به شما کمک می کند تا تعادل مناسب تولید را در سازمان خود پیدا کنید.

صرف نظر از محصولات یا خدماتی که ارائه می کنید، درک قانون کاهش بازده تاثیر زیادی بر کارایی سازمان شما خواهد داشت. مفهوم کاهش بازده در مورد شما صدق می کند، اگر:

  • یک گزارش را کامل کنید اما همچنان روی جزییات و قطعات به طور مداوم کار کنید، زیرا فکر می کنید به اندازه کافی خوب نیست.
  • ساعت‌ها در تلاش برای یافتن منابع و پشتیبانی بیشتر برای یک پروژه باشید، اما هنوز کار واقعی را شروع نکرده‌اید.
  • برای بهتر کردن یک پروژه زمان و تلاش اضافی (بیش از نیاز) صرف کنید.

یافتن تعادل مناسب بین عوامل تولید نیازمند دانش و تلاش است. درک قانون کاهش بازده، بهره وری و عملکرد شما را افزایش می دهد. در این مقاله قصد دارم با مثال های واضح به شما در درک قانون کاهش بازدهی کمک کنم.

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

فهرست مطالب

  • کاهش بازده چیست؟
  • نمونه هایی از کاهش بازده
  • کمال چگونه با کاهش بازده مرتبط است؟
  • چگونه کاهش بازده بر بهره وری شما تأثیر می گذارد؟
  • کاری که می توانید برای جلوگیری از کاهش بازگشت انجام دهید
  • مرحله ۱. از روش اعیانی ( Superstructure) استفاده کنید
  • مرحله ۲. اصل ۹۰/۱۰ را اعمال کنید
  • نتیجه

کاهش بازده چیست؟

در دنیای اقتصاد، قانون کاهش بازدهی بیان می‌کند که در هر فرآیند تولید، نقطه‌ای وجود دارد که افزودن یک واحد تولیدی دیگر، در حالی که بقیه واحدها ثابت هستند، منجر به کاهش تولید کلی می‌شود. این قانون به عنوان قانون افزایش هزینه ها نیز شناخته می شود زیرا افزودن یک واحد تولید اضافی باعث کاهش بازده و در نهایت افزایش هزینه های تولید می شود.

از نظر بهره وری، نقطه کاهش بازدهی به نقطه ای پس از رسیدن به سطح بهینه ظرفیت اشاره دارد که در آن هر واحد تولید اضافه شده منجر به افزایش کمتری در تولید می شود.

بزرگترین مسئله این است که بدانید چه زمانی به این نقطه رسیده اید. به عنوان یک رهبر، باید این سوال را از خود بپرسید:

چه مدت روی یک پروژه کار کنم تا زمان آن برسد که اعلام کنم آن پروژه به اندازه کافی خوب است؟ – و این زمان اضافی صرف شده تأثیر قابل توجهی بر نتیجه نخواهد گذاشت.

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

نمونه هایی از کاهش بازده

قانون کاهش بازده در زمینه های مختلف زندگی شما دیده می شود. ببینید آیا این مثال ها با زندگی شما همخوانی دارند یا خیر:

  • شما بدون وقفه روی یک پروژه کاری تلاش کرده اید تا آن را به موقع انجام دهید و به اهداف خود برسید. در حالی که ممکن است فکر کنید که همیشه کار کردن به شما کمک می‌کند یک قدم جلوتر باشید، اما واقعیت این است که در درازمدت شاهد کاهش بازدهی در بهره‌وری و عملکرد خود خواهید بود. بدتر از آن، استرس و فرسودگی خواهید داشت و سلامتی و حتی روابط خانوادگی تان تحت تأثیر قرار خواهد گرفت، زیرا در هنگام تلاش برای کامل کردن آن پروژه، به سادگی از سایر جنبه های زندگی غافل خواهید شد.
  • برای جلسات در محل کار، ساعت اول پربارترین ساعت است. اضافه کردن ساعت دوم یا سوم معمولاً به نتیجه قابل توجهی کمک نمی کند. جلسه طولانی برای همه افراد جلسه، خسته کننده و کسل کننده می شود و اصلا سازنده نیست.

کمال چگونه با کاهش بازده مرتبط است؟

چند بار متوجه این اتفاق شده اید که قبل از یافتن بهترین راه‌حل به جای اقدام برای حل واقعی مشکل، درگیر جمع‌آوری داده‌ها و تجزیه و تحلیل یک مشکل برای هفته‌ها یا حتی ماه‌ها، شده اید؟

چرا این اتفاق می‌افتد؟ آیا در تلاش هستید که یک راه حل کامل پیدا کنید و شرایط عالی را ایجاد کنید تا به یک نتیجه عالی دست پیدا کنید؟

اما آیا راه حل شما حتی پس از صرف زمان و تلاش زیاد برای تحقیق و تجزیه و تحلیل، هرگز کامل خواهد بود؟

پاسخ احتمالا خیر است.

ناتوانی در تجزیه و تحلیل زمانی اتفاق می افتد که ما سعی می کنیم بهترین یا حتی بی نقص راه را برای انجام کاری یا حل یک مشکل جستجو کنیم. در بیشتر موارد، کمال گرایان ترس از شکست دارند و تمایل دارند از موقعیت های بالقوه مضر اجتناب کنند. آنها نمی خواهند در کاری که انجام می دهند و در خودشان، نقص داشته باشند.

اما حقیقت این است که کمال وجود ندارد.
انتظار برای زمان عالی، یا تلاش برای ساختن چیزی عالی، نه تنها تلاش را هدر می دهد، بلکه پیشرفت را به میزان قابل توجهی به تاخیر می اندازد.
این همان زمانی است که کمال گرایی منجر به کاهش بازدهی می شود.

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

چگونه کاهش بازده بر بهره وری شما تأثیر می گذارد؟

کاهش بازده به چهار روش اصلی بر بهره وری شما تأثیر می گذارد:

سرمایه گذاری بیشتر اما بازدهی کمتر

صرف زمان و انرژی زیاد برای یک کار یا پروژه همیشه به این معنی نیست که نتایج بهتری خواهید گرفت. مطالعه ای که توسط استنفورد انجام شد نشان داد که با انجام کارهای کمتر می توانید کارهای بیشتری انجام دهید.

حقیقت این است که سرمایه گذاری زمان و انرژی زیاد پس از رسیدن به نقطه کاهش بازده، تاثیر قابل توجهی بر نتایج شما ندارد.

تکمیل نکردن چیزی

وقتی بی‌پایان برای چیزی سرمایه‌گذاری می‌کنید، تکمیل آن را به تأخیر می‌اندازید. بنابراین در نهایت شما چیزی را کامل نکرده اید.

به تعویق انداختن تصمیم گیری

برای رسیدن به نتیجه برای هر کاری، باید تصمیم بگیرید.

برخی افراد تمایل دارند زمان زیادی را صرف تحقیق و تجزیه و تحلیل داده ها کنند تا بهترین تصمیم را بگیرند. در حالی که این به عنوان کاری که قبل از یک تصمیم گیری بزرگ انجام شود، منطقی به نظر می رسد، اکثر آنها تمایل دارند درگیر این مرحله شوند و قادر به تصمیم گیری نخواهند بود.

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

اتلاف وقت و از دست دادن فرصت ها

وقتی انرژی زیادی را صرف پروژه ای می کنید و در رسیدن به اهداف شکست می خورید، در نهایت زمان را تلف کرده و فرصت ها را از دست خواهید داد.

خرج فرصت معمولاً بر حسب این که چه مقدار زمان و ارزش باید برای دنبال کردن یک فرصت صرف شود، بیان می شود. به عنوان مثال، اگر تصمیم می‌گیرید زمان خود را صرف تحقیق و تجزیه و تحلیل نتایج کنید، هزینه این کار ارزش زمانی است که برای آزمایش ایده‌های خود در این زمینه و دریافت بازخورد، صرف می‌کنید.

کاری که می توانید برای جلوگیری از کاهش بازدهی انجام دهید.

دو گام موثر وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از کاهش بازدهی، آن ها را انجام دهید:

مرحله ۱. از روش اعیانی ((Superstructure استفاده کنید.

روش اعیانی، روشی منحصر به فرد برای تعیین کمیت ارزش وظایف شما است، بنابراین می توانید آنها را به ترتیب اهمیت‌شان سازماندهی کنید.

هنگامی که روش اعیانی را اتخاذ و شروع به اولویت بندی وظایف در زندگی روزمره خود کردید، دستاورد های بزرگی خواهید دید.

اینها شامل یک جهش بزرگ در بهره وری و بازده کاری شما خواهد بود. همچنین کمتر احساس استرس و فشار می‌کنید که به شما زمان و انرژی می‌دهد تا بیانگرتر و خلاق‌تر باشید.

فقط تصور کنید …

با این کار جدید شما می توانید کارهای بیشتری انجام دهید، در عین حال از سلامت روحی و جسمی بهتری برخوردار باشید و وقت آزاد بیشتری برای انجام کارهایی که دوست دارید، داشته باشید.

این یک چیز فانتزی نیست. این زندگی است که من در حال حاضر دارم. و این زندگی است که شما نیز می توانید داشته باشید، اگر روش Superstructure را به کار ببندید.

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

هر کار دارای سه جزء است که عبارتند از:

  1. ۱. قصد

دریابید که چرا باید این وظایف را انجام دهید و دریابید که با کار بر روی آن چه سودی خواهید برد و چگونه شما را به سمت اهدافتان سوق می دهد.

  1. ارزش

وظایف خود را به سه دسته زیر سازماندهی کنید:

  • موارد ضروری: برای دستیابی به هدف حیاتی است. بدون آن، نتیجه بی معنی است.
  • باید داشته باشد:مهم، اما حیاتی نیست. با این حال، کنار گذاشتن آن ممکن است تأثیر نتیجه نهایی را کاهش دهد.
  • داشتن آن خوباست: داشتن آن خوب است، اما در نظر نگرفتن آن هیچ تاثیر منفی روی هدف شما نخواهد داشت.

نحوه قرار دادن آنها توسط اهداف شما تعیین می شود.

  1. زمان

پس از بررسی اولویت کار خود، باید هزینه هر کار را از نظر زمانی ارزیابی کنید. پیچیدگی کار با زمانی که برای تکمیل آن نیاز دارید منعکس می شود.

با تقسیم کارها به فواصل نیم ساعته می توانید به راحتی هزینه های زمانی را محاسبه کنید. هیچ کاری نباید بیشتر از سه ساعت باشد.

با زمان محدود برای تکمیل کاری یا تصمیم گیری، این روش می تواند به شما کمک کند تا به نتیجه مطلوب برسید.

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

وظایف خود را برنامه ریزی کنید.

با دانستن اولویت وظایف خود و زمان تقریبی هر یک از آنها برای تکمیل‌شان، اکنون کلیدهای انجام اقدامات مثبت و سازنده را در اختیار دارید.

و خبر خوب این است که واقعاً بسیار ساده است.

شما فقط باید وظایف خود را بر اساس یک دفتر برنامه ریز هفتگی برنامه ریزی کنید – انتخاب کنید که در کدام روز و در چه زمانی باید هر کار را انجام دهید.

هنگامی که این روش اعیانی را شروع کنید، به سرعت بر هر گونه احساس در هم شکستگی غلبه خواهید کرد. این به این دلیل است که شما همیشه یک برنامه هفتگی منظم خواهید داشت که به شما این امکان را می دهد که بر زمان خود تسلط داشته باشید و به اهداف خود برسید.

و خبرهای خوب دیگری نیز وجود دارد…

پس از مدتی پیروی از روش اعیانی، متوجه خواهید شد که  یک روال ثابت برای برخی از کارهای تکراری مانند برگزاری جلسات منظم و پاسخ دادن به ایمیل ها، ایجاد می کنید. و روتین ها راهی فوق العاده برای صرفه جویی در وقت و انرژی شما هستند، زیرا به شما کمک می کنند وظایف خود را  به طور خودکار انجام دهید و شما را از حواس پرتی دور نگه می دارند.

اقدامات

به هدفی فکر کنید که می‌خواهید به آن برسید و بایدها ، داشته ها و چیزهایی که خوب است داشته باشید را فهرست کنید.

سپس به مرحله ۲ بروید.

مرحله ۲. اصل ۹۰/۱۰ را اجرا کنید.

بنابراین اکنون، شما از چیزهای ضروری، باید و خوبی ها کاملاً مطلع هستید، بیایید سعی کنیم اصل ۹۰/۱۰ را نیز ترکیب کنیم.

اصل ۹۰/۱۰ یکی از مهمترین اصول بهره وری و مدیریت موثر زمان توسط استفن کاوی است. این بیان می کند که ۱۰٪ از اقدامات شما ۹۰٪ از نتایج شما را تشکیل می دهد. تلاش برای دستیابی به ۱۰۰% نتایج چندان عملی نیست زیرا همانطور که قبلاً اشاره کردم، کمال وجود ندارد. چیزی که به اندازه کافی خوب باشد، به اندازه کافی خوب است و نیازی به کشیدن آن برای دستیابی به ۱۰ درصد باقی مانده نیست.

زمانی که افراد سعی می کنند به ۱۰۰ درصد نتایج دست یابند، اساساً بیش از ۹۰ درصد از تلاش و منابع خود را صرف تحقق ۱۰ درصد باقی مانده از نتایج می کنند. این بیش از نیاز است و زمانی است که کاهش بازده اتفاق می افتد. مثل این است که ۹۰ درصد بیشتر از تلاش خود را صرف کنید تا فقط ۱-۲ درصد از نتایج را به دست آورید که ارزشش را ندارد.

درک اصل ۹۰/۱۰ به شما کمک می کند انتظارات درستی داشته باشید و در واقع کارها را انجام دهید. در واقع، مطالعه ای که توسط ریسرچ گیت (یک شبکه اجتماعی علمی برای پژوهشگران، دانشمندان، استادان و دانشجویان سراسر جهان در جهت ارتباط، همکاری، پرسش و پاسخ و مبادله‌های علمی است.) انجام شد نشان داد که وقتی کارگران وظایف خود را با استفاده از اصل ۹۰/۱۰ مدیریت می کنند، با استرس کمتری مواجه می شوند و در محل کار بهره وری بیشتری پیدا می کنند.

اقدامات

به لیست خود برگردید و آیتم های خوب است که داشته باشید را بردارید و از خود بپرسید 《آیا می توانم با موارد باقی مانده به نتیجه مطلوب برسم؟》

سپس سعی کنید آیتم های باید را بردارید و دوباره از خود بپرسید 《آیا می توانم  با موارد باقی مانده به نتیجه مطلوب برسید》
این می تواند به شما در تصمیم گیری بسیار آسان تر کمک کند.

کاهش بازدهی چیست و چگونه باید از آن جلوگیری کنیم؟

نتیجه گیری

قانون بازده کاهشی یک مفهوم اقتصادی است که در حوزه های مختلف زندگی ما کاربرد دارد. با درک این مفهوم می توانید سرعت بهره وری و عملکرد خود را افزایش دهید.

همانطور که دیدیم، ترس از شکست و اضطراب از اقدام، دلایل اصلی عدم تصمیم گیری و عدم اقدام است. ارائه ایده ها و اجرای آنها در مقیاس کوچک به شما این امکان را می دهد که بازخوردی فوری دریافت کنید، فرآیندهای تجاری را بهبود بخشید و عملکرد خود را افزایش دهید.

با استفاده از روش اعیانی و اصل ۹۰/۱۰ می توانید از کاهش بازده جلوگیری کنید. درک و استفاده از این دو ابزار موثر به شما کمک می کند تا انتظارات درستی داشته باشید و به اهداف خود برسید.

منبع:

  • https://www.lifehack.org/928971/diminishing-returns
به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx