تکنیک های مدیریت استرس
چگونه با استرس مقابله کنیم؟ از تکنیک های مدیریت استرس استفاده کنید! آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که از کنترل نکردن سطح استرس خود خسته شده باشید؟ من شخصاً به این مرحله رسیدم و هنگام مواجهه با استرس نیز از خودم این سؤال را می پرسیدم که چگونه می توانم تمام کارهایم را بدون غفلت از مسئولیت هایم در زندگی شخصی ام و بدون اضطراب انجام دهم. خوشبختانه متوجه شدم که کنترل بیشتری بر سطح استرس خود از آنچه فکر می کردم دارم.
تکنیک های مدیریت استرس زیر به شما کمک میکند تا فشار روانی را مدیریت و کاهش دهید و به شما امکان میدهد تا زندگی متعادل و بدون استرسی داشته باشید.
تعریف مدیریت استرس:
مدیریت استرس توانایی کاهش درست استرس است. مدیریت استرس به طور ویژه با هدف بهبود عملکرد روزمره به کار گرفته می شود.
تکنیک های مدیریت استرس شماره ۱: ظهور استرس
اگر می خواهید بدانید که چگونه با استرس مقابله کنید، بسیار مفید است که بدانید استرس احساسی است که بیشتر به دلیل افکار شما ایجاد می شود. در نتیجه کنترل احساسات و افکار اولین قدم در مقابله با استرس است.
دلایلی که باعث بروز استرس می شوند از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند؛ بنابراین مهم است که منابع شخصی استرس زای خود را شناسایی کنید تا از نحوه برخورد مؤثر با استرس آگاهی پیدا کنید. من مطمئن هستم که شما دلایل واضح زیادی را می شناسید که باعث ایجاد استرس در شما شده اند، اما بسیاری از منابع استرس را تنها با کاوش عمیق تر می توان یافت.
شاید بدانید که ترافیک اول صبح باعث استرس زیادی برای شما می شود؛ اما با نگاهی دقیق تر متوجه خواهید شد که احساس استرس به این دلیل ظاهر می شود که شما همیشه صبح ها خیلی دیر از خواب بیدار می شوید و بنابراین باید عجله کنید تا به موقع به محل کار خود برسید.
برای به کارگیری تکنیک های مدیریت استرس ابتدا باید دلایل اضطرابتان را شناسایی کنید! شما تنها با پذیرش این واقعیت که دلیل احساس استرس در خودتان نهفته است، می توانید بر سطح اضطرابتان تأثیر بگذارید و آن را کنترل کنید. مقابله با استرس تنها با دانستن دلایل دقیقی که فشار روانی را به وجود می آورد امکان پذیر است.
یک دفترچه مخصوص موقعیت های اضطرابی می تواند کمک شایانی برای شناسایی عوامل استرس زا در شغل و زندگی شخصی شما باشد. هر بار که احساس اضطراب کردید، موقعیت، دلیل ایجاد استرس و واکنش خود را در آن دفترچه مخصوص بنویسید. مدتی پس از انجام این کار متوجه الگوهایی خواهید شد که باعث ایجاد استرس در شما می شوند.
تکنیک های مدیریت استرس شماره ۲: یاد بگیرید که از استرس دوری کنید
با روش های مختلف می توان از استرس بیش از حد جلوگیری کرد:
- اجتناب از تنش همراه با حواس پرتی: این واقعیت که فشار روانی را می توان با منحرف کردن ذهن شما کنترل کرد، روش بسیار موثری در مقابله با استرس است. فرض کنید هنگام قرار گرفتن در ترافیک، فشار زیادی را احساس می کنید.
دلایل رایجی که باعث این فشار روانی می شود، افکار مربوط به وقت شناس نبودن و عصبانیت از رفتار سایر رانندگان است. به محض اینکه بتوانید ذهن خود را منحرف کنید، می توانید استرس را از بین ببرید؛ مثلا به یکی از سی دی های مورد علاقه خود گوش دهید یا به رادیو گوش کنید.
- با قبول کردن اینکه یک موقعیت خاص قابل تغییر نیست، از فشار روانی اجتناب کنید. بیایید دوباره به مثال ترافیک ترافیک بازگردیم. وقتی این واقعیت را بپذیرید که در حال حاضر نمی توانید تغییری در موقعیت موجود ایجاد کنید، می توانید از میزان استرس خود کم کنید، در این موقعیت اینکه آیا وقت شناس هستید یا نه استرس و عصبانیت شما را تغییر نخواهد داد.
- اهمیت نه گفتن: زمان گرانبهای شما محدود است و نمی توانید همیشه در قبال دوستان و همکاران خود احساس مسئولیت کنید. هر چه وظایف بیشتری را قبول کنید، فشار بیشتری بر شما وارد خواهد شد.
- استرس ناشی از محیط اطراف شما: دلایل زیادی برای احساس استرس از محیط اطراف شما نهفته است. اگر از رفتار سیاستمداران عصبانی هستید و نسبت به تحولات تروریستی کنونی مضطرب هستید، بهتر است تلویزیون را خاموش کنید. اگر بعد از تماشای یک فیلم ترسناک نمی توانید بخوابید سعی کنید از دیدن این فیلم ها خودداری کنید. اگر بعضی مکالمات باعث عصبانیت شما می شود، مدت زمان بحث و جدل با افراد در مورد موضوعاتی مانند مذهب، سیاست و جنایت را کاهش دهید.
تکنیک های کنترل استرس شماره ۳: زمان خود را مدیریت کنید
دلیل شماره یک استرس، ناتوانی در مدیریت صحیح زمان است. در نتیجه می توانید استرس را با روش های موثر مدیریت زمان کاهش دهید. اگر می خواهید بدانید چگونه با استرس مقابله کنید، باید از این استراتژی های مدیریت زمان نیز استفاده کنید.
تکنیک های مدیریت استرس شماره ۴: به موقعیت های استرس زا با دیدگاه جدیدی نگاه کنید
مقابله مؤثر با استرس اغلب نیازمند این است که درباره موقعیت های خاصی که باعث فشار روانی میشود، دوباره فکر کنید. با این کار می توانید تنش را از بین ببرید و موقعیت های استرس زا را به رویدادهای عادی تر تبدیل کنید.
چگونه با ایجاد چارچوب مجدد با استرس مقابله کنیم؟
- دیدگاه خود را تغییر دهید. با مشاهده موقعیت های استرس زا از منظر مثبت تر، می توانید فرصت ها را برای تبدیل رویدادهای منفی به مثبت شناسایی کنید.
- اهمیت موقعیت های خاص را ارزیابی کنید. آیا به یاد می آورید که در کودکی کار احمقانه ای انجام داده باشید؟ آیا می توانید به یاد بیاورید که در آن زمان چه احساسی داشتید؟ من مطمئن هستم که می توانید با دوستان خود در مورد آن وضعیت امروز لبخند بزنید یا حتی بخندید، در حالی که آن زمان می خواستید از روی زمین ناپدید شوید. اگر چیزی باعث استرس می شود، باید اهمیت آن موقعیت را در یک ماه یا یک سال ارزیابی کنید. آیا هنوز هم آن قدر برای شما مهم خواهد بود؟ آیا ارزش این همه فشار روحی را دارد؟
تکنیک های کنترل استرس شماره ۵: آرامش
موثرترین روش برای کاهش استرس، صرف زمان با فعالیت هایی است که به شما امکان می دهد استرس خود را کاهش دهید، صبر خود را تقویت کنید و آرامش داشته باشید. علاوه بر این، ایجاد تعادل سالم بین کار و آرامش بسیار مهم است، زیرا این امر به شما امکان می دهد در طولانی مدت بر سطح اضطرابتان مدیریت بهتری داشته باشید.
شما چگونه بعد از یک روز پر استرس آرام می شوید؟
منبع:
http://www.planetofsuccess.com/blog/2010/stress-management-techniques/