13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

کامنت بگذارید
11 دقیقه زمان خواندن

13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

چگونه یک هدف هوشمند تعیین کنیم؟

تعیین یک هدف SMART کار سختی نیست. در واقع، ما یک فرآیند 13 مرحله‌ای را ارائه کرده‌ایم که می‌توانید برای شروع از آن استفاده کنید.

13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

مرحله 1: یک لیست زندگی برای هفت حوزه زندگی خود ایجاد کنید.

سعی کنید اهدافی را برای برخی (یا همه) این هفت بخش تعیین کنید، که به شما کمک می کند تا به تعادل کامل بین کار و زندگی دست یابید.

  • اهداف شغلی
  • اهداف مالی
  • اهداف سلامت
  • اهداف اوقات فراغت
  • اهداف رشد شخصی
  • اهداف رابطه
  • اهداف معنوی

 

هدف از “فهرست زندگی” تمرکز بر روی یک زمینه از زندگی شما (مانند حرفه شما) نیست… بلکه همه زمینه هاست تا تبدیل به فردی متعادل شوید. هر چه متعادل تر باشید، شادتر و راضی تر خواهید بود.

تعیین هدف و شکست در انجام آن غیرعادی نیست. گاهی اوقات این اتفاق می افتد زیرا برنامه های بلند مدت یک فرد تغییر کرده است. گاهی اوقات به این دلیل است که فرد نمی داند واقعاً از زندگی چه می خواهد.

افرادی که به طور مداوم به اهداف خود می رسند، رابطه بین انگیزه و موفقیت را درک می کنند. به جای تعیین نتایج دلخواه، آنها می توانند به وضوح آنچه را که می خواهند توصیف کنند و سپس از این اطلاعات برای تشویق خود به عمل استفاده کنند.

ممکن است پیش پا افتاده به نظر برسد، اما ساده ترین راه برای شناسایی آنچه می خواهید این است که خود آینده خود را در بستر مرگ تصور کنید.

از چه چیزهایی پشیمان می شوید که نتوانید انجام دهید؟ از به دست آوردن چه چیزهایی به خود می بالید؟ از چه روابطی بیشتر لذت بردید؟ چه تجربیاتی به زندگی روزمره شما معنا بخشید؟ چه زندگی هایی را با اقدامات و تلاش های خود بهبود بخشیدید؟

نکته پشت این تمرین چیست؟

وقتی در پایان شروع می کنید، می توانید بقیه عمر خود را مهندسی معکوس کنید. “تشبیه تخت مرگ” ساده ترین راه برای دانستن اینکه چه چیزی واقعا مهم است و در نهایت چه چیزی باعث اتلاف وقت شما می شود، است. مواردی که از این تجربه یادداشت می‌کنید به «فهرست زندگی» شما تبدیل می‌شوند (یا معمولاً به عنوان لیست آرزوها شناخته می‌شوند).

چیزهای زیادی وجود دارد که می تواند وارد لیست زندگی شود. همه چیز به دیدگاه و تجربیات شما بستگی دارد. بنابراین منطقی است که فقط مواردی را  شامل آنها  کنید که از نظر شخصی مهم هستند.

13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

با پاسخ دادن به این سوالات شروع کنید:

– آرزوهای قلبی شما برای خود و خانواده تان چیست؟

– همیشه آرزوی انجام چه کاری را داشتید؟

– چه فعالیت هایی باعث می شود که شما احساس انگیزه و الهام کنید؟

– چه افکاری در حالی که آنها را تصور می کنید مو را به تنتان سیخ می کند؟

– همیشه دوست داشتید صاحب چه چیزهایی باشید؟

– چه چیزی شما را از نظر روحی نشاط می بخشد؟

از پاسخ های خود به این سوالات برای رسیدن به تعدادی هدف بالقوه استفاده کنید. نکته کلیدی در اینجا این است که خود را سانسور نکنید. به ضمیر ناخودآگاه خود اجازه دهید تا چیزهای مهم زندگی شما را شناسایی کند. آنچه که همیشه آرزوی دستیابی به آن را داشته اید را به این لیست اضافه کنید.

ایجاد یک لیست زندگی می تواند یک تجربه بسیار مثبت باشد. پاسخ‌هایی که در اینجا می‌دهید به تعیین ارزش‌های درونی و اهداف خاصی که می‌خواهید در آینده نزدیک به آن برسید کمک می‌کند.

13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

مرحله 2. یک ویژن بورد (تابلوی رؤیاها) ایجاد کنید

اکنون که مقداری خودآزمایی انجام داده اید و به آنچه در لیست زندگی شما اهمیت دارد فکر کرده اید، می توانید با ایجاد یک تابلوی بینش، کمی به آن کلمات روح بدهید.

به زبان ساده، تابلوی رؤیا راهی برای تبدیل اهداف و رؤیاهای نوشته شده شما به کمک بصری است که برای الهام بخشیدن و ایجاد انگیزه در شما طراحی شده است. به عنوان انسان، ما موجودات بصری هستیم. ما اغلب کتاب‌ها را از روی جلد آن‌ها قضاوت می‌کنیم و تمایل داریم آنچه را که می‌بینیم بیش از آنچه می‌شنویم یا می‌خوانیم باور کنیم.

با یک تابلوی رؤیا، اهداف شما به عنوان یک اثر هنری تشویق کننده شکل می گیرد. این تابلو می تواند شامل تصاویر، عکس ها، نقل قول های مثبت و گفته ها باشد. تابلوی تکمیل شده را چاپ کنید و روی یک تابلو اعلانات یا دیوار آویزان کنید… یا آن را در دستگاه هوشمند خود به عنوان یادآور همیشگی و دائمی بارگیری کنید.

مرحله 3: اهداف زندگی خود را به قالب SMART تبدیل کنید و آنها را یادداشت کنید.

فرآیند نوشتن (یا تایپ) اهداف شما شبیه به ژورنال نویسی است. نوشتن اهداف شما می تواند راهی شگفت انگیز برای حفظ تمرکز باشد. استفاده از افعال کنشی را در زمان نوشتن فراموش نکنید!

شما همچنین می توانید اهداف خود را هنگامی که نوشته می شوند به دیوار یا تابلوی اعلانات سنجاق کنید. یا آنها را روی کارتی قرار دهید که همیشه همراه خود دارید.

13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

مرحله 4. یک کتاب اهداف ایجاد کنید

ایده خوبی است که اهداف خود را در یک کلاسور جمع آوری کنید.

شما می توانید چندین کار را با یک کلاسور انجام دهید:

– حداکثر 175 برگ را ذخیره کنید.

– اهداف خود را با موارد و مهلت های خاص پیگیری کنید.

– بدون نیاز به راه‌اندازی رایانه، به سرعت اهداف خاصی را پیدا کنید.

– برای سازماندهی و نظارت بر اهداف خود، بخش های مختلفی را در کلاسور خود ایجاد کنید.

– وظایف مهم، جلسات و پیگیری هایی را که باید برای هر هدف تکمیل شوند، برنامه ریزی کنید. سپس می‌توان آن‌ها را برای پیگیری فوری به فهرست کارهای روزانه/هفتگی اضافه کرد.

– یک بخش جداگانه برای لیست های زندگی و اهداف بلندمدت اضافه کنید.

حفظ یک کتاب هدف اختصاصی یک عادت قدرتمند است. نه تنها برای بررسی روزانه مفید است، بلکه یک انگیزه عالی برای مواقعی است که به نظر می رسد هیچ چیز درست پیش نمی رود.

همچنین می تواند به عنوان یک فیلتر زمانی که یک فرصت جدید ظاهر می شود عمل کند. به سادگی آن را با اهداف موجود خود مقایسه کنید تا ببینید آیا ارزش دنبال کردن آن را دارد یا خیر. همانطور که زندگی تغییر می کند، می توانید اهداف را تنظیم کنید، حذف کنید یا به کتاب خود اضافه کنید.

13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

مرحله 5: اهدافی را که می خواهید از هم اکنون تا پایان سال به آنها برسید بنویسید.

هرکسی ترجیحات شخصی خود را برای تعیین اهداف بلند مدت دارد. برخی بر روی یک برنامه پنج ساله فکر می کنند. برخی دیگر دوست دارند همه چیز را یک ساله و در یک زمان انجام دهند و تعداد کمی نیز ترجیح می دهند روی سه ماه آینده تمرکز کنند.

بهتر است روی مجموعه‌ای از اهداف اصلی که به سال‌ها و فصل‌ها تقسیم می‌شوند تمرکز کنید… مشابه یک طرح تجاری. اینها پیش بینی چیزی است که می خواهید در 12 ماه آینده به دست آورید. شما یک “ایده” کلی از کاری که می خواهید انجام دهید دارید، اما همچنین آنقدر انعطاف پذیر هستید تا برنامه ها را در طول مسیر تغییر دهید.

ایجاد یک هدف سالانه SMART بسیار ساده است. از هم اکنون، به پایان تقویم امسال نگاه کنید و به آنچه می خواهید برسید فکر کنید. این می تواند شامل مواردی مانند:

– حقوق دقیقی که می خواهید دریافت یا پرداخت کنید.

– درآمدی که کسب و کار شما باید ایجاد کند.

– دستاوردهای فیزیکی مهمی که دوست دارید به آنها برسید.

– سفرها و تعطیلاتی که می خواهید بروید.

– رویدادهای داوطلبانه یا خیریه ای که می خواهید در آن شرکت کنید.

– راه هایی که دوست دارید از نظر روحی رشد کنید.

– روابطی که می خواهید دنبال یا تعمیق کنید.

اینها را در فرمتSMART یادداشت کنید، اما زیاد نگران نتیجه خاص آنها نباشید. به یاد داشته باشید که به جای یک نقطه عطف اجباری که باید به آن برسید، با هر هدف مانند یک طرح تجاری رفتار کنید. به نوعی، این اهداف مانند پلی بین لیست زندگی و اهداف کوتاه مدتی هستند که باید روزانه روی آنها کار کنید… که ما را به مرحله بعدی می رساند.

13 مرحله برای نوشتن و تنظیم اهداف هوشمند (بخش دوم)

مرحله 6: روی سه ماه آینده تمرکز کنید و اهداف چالش برانگیز را انتخاب کنید.

فهرست‌های زندگی و اهداف سالانه اغلب به‌عنوان آیتم‌های مبهم و «روزی» در نظر گرفته می‌شوند، گویی که قصد دارید آن‌ها اتفاق بیفتد، اما اگر چنین نشد، تعجب نمی‌کنید. مشکل اصلی اهداف بلندمدت این است که دائماً در حال تغییر هستند. آنچه امروز فوری به نظر می رسد اغلب ماه آینده مهم نیست.

به همین دلیل است که این استراتژی می تواند بسیار موثر باشد. ما همیشه نمی‌توانیم روند زندگی‌مان را کنترل کنیم، یا از اتفاق های غیرمنتظره دوری کنیم. بنابراین اغلب بهتر است اهداف کوتاه مدت ایجاد کنید. در حالی که تعیین این نقاط عطف یکساله مهم است، متوجه خواهید شد که اهداف فوری معمولاً منجر به اقدام مداوم و سطح بالایی از انگیزه می شوند.

منبع:

 

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx