ساختن خانواده ای حمایتگر

یک نظر اضافه کنید
16 دقیقه مطالعه

ساختن خانواده ای حمایت گر چگونه است؟

امرزوه با توجه به تلاطم های زندگی و مشغله های زیاد، افراد تمایل دارند به جایی پناه ببرند که در آن احساس امنیت و آرامش و مهمتر از همه این ها احساس حمایت داشته باشند. درست حدس زده اید، یکی از بهترین بنیان ها، بنیان خانواده است که برای افراد از بچگی بستری ایمن بوده است و اگر اعضای خانواده بتوانند سیستم حمایتی داشته باشند و آن را در بین خود تقویت کنند، بی شک کارایی این نهاد مقدس بیشتر می شود. ساختن خانواده ای حمایتگر می تواند به شما بیش از پیش اطمینان خاطر بدهد.

توجه داشته باشید که ایجاد خانواده حمایتگر کار سختی نیست و فقط با پیاده کردن چند راهکار ساده می توانید از مزایای آن استفاده کنید. با حمایت خانواده شما احساس قدرت دارید و این جذب موفقیت را به همراه دارد. با ما همراه باشید تا شما را در ساختن بنیادی حمایتگر یاری کنیم.

ساختن خانواده ای حمایت گر

ساختن خانواده ای حمایتگر به چه صورت انجام می شود؟

ایجاد یک خانواده حمایتگر بسیار اهمیت دارد، زیرا اگر افراد خانواده احساس کنند که از حمایت یکدیگر یرخوردار هستند به آن  ها اطمینان خاطر بیشتری برای ادامه مسیر می دهد. همچنین در رابطه هایی که در آن حمایت وجود دارد سطح استرس افراد کاهش پیدا می کند و به خودی خود این مورد که از اهمیت بسیاری برخوردار است به نشاط و امید به زندگی شما کمک میکند.

همچنین حمایت در خانواده باعث می شود که شما به تک تک افراد اطمینان کنید که این برای شما بار روانی مثبت ایجاد می کند. شما همچنین می توانید این سیستم حمایتی را بین اعضای خانواده و آشنایان و فامیل‎هایی که در ارتباط نزدیک با شما هستند، ایجاد کنید. پس برای ایجاد یک خانواده حمایتگر راهکارهای زیر را به کار ببندید.

قدردانی را به اشتراک بگذارید

اعضای یک خانواده باید با یکدیگر گرم و صمیمی باشند و بتوانند مراتب قدردانی و تشکر خود را به سادگی نسبت به یکدیگر ابراز کنند. قدردانی حاکی از آن است که اعضای خانواده به یکدیگر اهمیت می دهند. نسبت به بازگو کردن  احساسات خود صادق باشید. حتی اگر کار ساده ای برای شما انجام دادند مثل وقت گذراندن با شما یا خنداندنتان از آن ها تشکر کنید. قدر دانی باعث میشود که رابطه قوی شود. برنت بلیزدل که یک روانشناس است نیز در این مورد میگوید: اعضای خانواده باید بتوانند به صورت مکرر از یکدیگر قدردانی کنند، ابراز قدردانی یکی از بهترین راهها برای تقویت روابط در خانوده است و شما باید بتوانید به راحتی از یکدیگر تعریف کنید.

اگر بتوانید در انجام کارها به خود و سایر اعضای خانواده کمک کنید به زندگیتان رنگ و لعاب بیشتری می دهید. حمایت از زندگی روزمره یکی از موارد اصلی حمایت در رابطه است. سعی کنید در انجام کارها به یکدیگر کمک کنید. برای مثال اگر هم شما شاغل هستید هنوز دلیلی وجود ندارد که تمام بار تمیزی خانه را مادرتان به تنهایی به دوش بکشد و نیاز است که شمابه او کمک کنید و در واقع با این کار به رابطه خود کمک می کنید.

قدردانی یکی از مواردی است که در خانواده به تک تک اعضای مقابل ما شور و اشتیاق و دلگرمی برای ادامه مسیرمی دهد. این قدردانی زمانی رنگ بیشتری به خود می گیرد که بتوانید این کار را به اطلاع دیگران نیز برسانید. بهتر است قدردانی خود را به صورت شفاهی اعلام کنید که فرد بداند برای چه اقداماتی سپاسگزار هستید.

اگر این تشکر همراه با در آغوش گرفتن و انجام اقدامات دیگر همراه باشد به خودی خود تاثیر آن بیشتر است. حتی با یک کارت پستال میتوانید شکرگزار بودن خود را از داشتن خانواده ای حامی اعلام کنید. از هر روشی که قدردانی خود را ابراز می کنید، باعث می شوید که اعضای خانواده شما حمایت بیشتری را احساس کند و  ساختن خانواده ای حمایتگر  به آرامش همه اعضا کمک خواهد کرد.

ساختن خانواده ای حمایت گر

وقت گذراندن با خانواده با کیفیت بالا

هنگامی که در کنار خانواده وقت می گذرانید سعی کنید متمرکز باشید و ارتباط خود را با هر چیز که سبب دور شدن افکارتان از شریک زندگی و فرزندانتان می شود قطع کنید و سعی کنید که تلفن همراه خود را خاموش نگه دارید. مطمئن شوید که زمان خوب و با کیفیتی را در کنار اعضای خانواده میگذرانید، نه فقط مدت کوتاهی. این کار باعث می شود که شما در مورد سلایق و علایق شریک اعضای خانواده خود اطلاع کسب کنید و بیش از پیش با آن ها آشنا شوید و نشان دهنده احترام و اهمیتی است که برای آن ها قائل می شوید. بلیزدل میگوید: وقتی که با خانواده می گذرانید، میتواند شامل زمانهای صرف غذا درخانواده، زمان تفریح و حمایت از تفریح های یکدیگر باشد.

هر فرد در هر رابطه ای  نیازمند دقت و توجه است تا بداند برای طرف مقابل خود اهمیت دارد. ساختن خانواده ای حمایتگر نیز از این قاعده مستثنی نیست. حمایتگر بودن مستلزم حضور است. زمانی شما به یک حامی خوب تبدیل می شوید که بتوانید با وجود مشکلات و چالش های مختلف، برای افراد مهم زندگیتان وقت بگذارید. شما باید زمان هایی را به یکدیگر اختصاص دهید که می تواند شامل ارتباط فیزیکی، لمس، تماس چشمی بدون حواسپرتی باشد. سعی کنید قرار ملاقات هایی به صورت منظم یا زمان مناسب برای یکدیگر ایجاد کنید تا بتوانید در مورد نقطه نظراتتان صحبت کنید یا یک مکالمه معنی دار داشته باشید. سعی کنید هر روز با وجود درگیری و مشکلات مختلف روی رابطه خود متمرکز باشید و نگذارید مسائل چالش برانگیز ذهن شما را از رابطه دور کند.

انسان ها به عنوان موجودات اجتماعی نیاز دار‎ند دیده و شنیده شوند. گاهی افراد برای سبک کردن خود و خلاص شدن از حس تنهایی و عدم درک توسط دیگران تنها نیاز دارند که شنیده شوند. شنیدن بدون اظهار نظرچالشی بزرگ است، اما واقعا جواب می دهد. سعی کنید برای اعضای خانواده تان شنونده خوبی باشید. آن ها برای اینکه نسبت به شرایط خود احساس بهتری داشته باشند با شما که مورد اعتماد او هستید، صحبت می کنند و لازم است که بدون قضاوت و اظهار نظر به حرف او گوش دهید. در مواقع سخت استفاده از این تکنیک ضروری است که شمابتوانید نقش حمایتی خود را نیز نشان بدهید. اینگونه است که روابط فردی موفق خواهید داشت و به ساختن خانواده ای حمایتگر نزدیک می شوید.

ساختن خانواده ای حمایت گر

ارتباط سالم

برقراری ارتباط با اعضای خانواده برای کسانی که بسیار پر مشغله هستند، کار دشواری است به خصوص که اگر شما باید در طول روز کارهای زیادی انجام دهید و به مکان های مختلف سر بزنید. هر چقدر که در یک خانواده بتوانید نقش حمایتی خود را بیشتر به اعضا نشان دهید، آن ها نیز متوجه می شوند که شما به آن ها اهمیت میدهید و این به خودی خود باعث تقویت اعتماد و ارتباط مستقیم و ایمن عاطفی می شود. هر چه قدر که بیشتر مراتب حمایت بی دریغ خود را نشان دهید، منجر به این خواهد شد که اعضای خانواده با هر احساسی که دارند، پیروزی، موفقیت و شکست بیشتر به سمت شما بیایند و جذب عشق را به همراه دارد.

اگر شما میخواهید ساختن خانواده ای حمایتگر را در پیش بگیرید، این بدان معنا نیست که هر تصمیمی که گرفتند از آن حمایت کنید و دیگران نیز توقع داشته باشند که جامی او باشید. در واقع چیزی به عنوان حمایت بیش از حد وجود دارد. شما میتوانید با اعلام مخالفت با نظر یا کار یکی از اعضا نیز حمایت کنید و همیشه نباید او را تایید کنید. این شیوه به این معنی است که از روشهای مختلف برای تغییر نظر او اجتناب کنید، با مخالف موافقت کرده و از آن ها حمایت کنید. برای نمونه اگر خواهر یا برادر شما  می خواهد شغل خود را تغییر دهد، اطلاعاتی را در مورد شغل جدید در اختیار او قرار دهید که در کارش موفقیت را به دست آورد هر چند که با این کار او موافق نباشید.

در زمان وجود استرس و چالش، بسیار مهم است که بدانید چه اقدامی به حال بهتر فرد مورد نظر در خانواده کمک می کند که آن را انجام دهید. از آنجایی که بسیاری از افراد برای گفتن احساسات و انتظارات خود سخت عمل میکنند، بهتر از از قبل از قبل در مورد اعضا بدانید که دوست دارند در هنگام ناراحتی چه کاری برایشان انجام دهید یا از او بپرسید در مواقع گرفتاری چه کمکی می توانید به او کنید. اینها همه سوالاتی ساده هستند ولی در زمان مشکل بسیار راه گشا عمل میکنند.

چون انسان ها با خصوصیتهای مختلف متولد میشوند، ممکن است در انجام کارهای گوناگون، متفاوت عمل کنند. برای نمونه ممکن است فردی درهنگام ناراحتی تنهایی را ترجیح بدهد در صورتی که فردی دیگر دلش میخواهد در جمع باشد. با پرسیدن این پرسش ها میتوانید بدانید که پدر، مادر، برادر یا خواهر در مواقع مختلف چه انتظاراتی از شما دارد و در مواقع چالش برانگیز دچار استرس و سردرگمی نشوید.

ساختن خانواده ای حمایت گر

مهارتهای حل مسئله را گسترش دهید

یکی ار مهارت های مهمی که والدین میتوانند به فرزندان خود یاد بدهند این است که حل مسئله را به خوبی به آنها بیاموزند. کودکان از والدین خود یاد می گیرند که چگونه با مسائل و چالش های زندگی رو به رو شوند و باید پدر و مادر الگوی خوبی برای آن ها باشند که فرزندان بتوانند به خوبی با دنیای بیرون تعامل داشته باشند.

بلیزدل نیز میگوید: والدین باید از راه های مثبت برای رویارویی با چالش های زندگی الگو برداری کنند و به کودکان میدان دهند تا مشکلات خود را حل کنند. در بعضی از مواقع والدین می توانند در چالش های فرزندشان دخالت داشته باشند، اما دادن فرصت به آنها برای حل مشکل باعث می شود که مهارت هایی بیاموزند و از آن در طول مسیر زندگی استفاده کنند. اینگونه است که به ساختن خانواده ای حمایتگر نزدیک می شوید.

خواسته های افراد به طور حتم در گذر زمان تغییر می کند و در هر دوره شور و اشتیاق یکسری از کارها وجود دارد. شما باید در یاد دادن مهارت های حل مسئله کوشا باشید و در یاد دادن این مسائل کوتاهی نکنید. افراد برای رسیدن به هدف های جدید نیاز به کمی حمایت دارند.

اگر یکی از اعضای خانواده قصد ادامه تحصیل دارد به او برای اینکار کمک کنیدتا برنامه مطالعاتی منظم داشته باشد یا اگر دوست دارد در حوضه ورزش موفقیت های جدید کسب کند همواره او را تشویق کنید که برنامه غذایی منظم داشته باشد و وزن خود را کم کند. از رویاهای اعضای خانواده حمایت کنید که به هدفی که می خواهند، برسند. از تشویق های بیش از حد خودداری کنید و واقع بین باشید. تشویق بسیار مهم است او را حمایت کنید تا به اهدافش برسد و رویاهای او را زیر پا نگذارید.

شما باید به عنوان حامی در لحظه های مهم زندگی اعضای خانواده خود حضور داشته باشید، اما باید به دیگران اجازه دهید که دستاوردها و موفقیت های خود را داشته باشند و شما به عنوان حمایتگر به آنها کمک کنید. درست است که در موفقیت های کاری و شخصی باید تلاش های شما مورد تجلیل قرار بگیرد، اما مواقعی وجود دارند که فرد میخواهد به روش خود جشن بگیرد و از پیش زمینه ها دوری می کند و اجازه می دهد این کار را خودشان انجام دهند. پس برای کسب موفقیت همیشه در دسترس باشید.

ساختن خانواده ای حمایت گر

بسیار پیش آمده است که در مواردی که خودتان تجربه کرده اید و برای اعضای خانواده چالش شده است، بخواهید توصیه ای انجام دهید یا پیشنهاد بدهید. در اینگونه موارد انجام ندادن این کار بسیار چالش برانگیز است و بهتر است که از افراد خانواده خود پرسید که آیا نظرات شما را دوست دارندیا خیر. نقش حمایتی شما ممکن است باعث شود که در کار دیگر اعضا دخالت کنید و باید مرز احتیاط را در این موارد رعایت کنید و به قول معروف توصیه تان را برای خود نگهدارید.

مسئولیت پذیری فردی

بلیزدل می گوید: در یک خانواده قوی و سالم تک تک اعضا مسئول رفتار خود هستند و در مواقع ضروری از آنها پشتیبانی می کنند. شما به عنوان عضوی از خانواده در برابر کارهایی که میگویید و انجام نمی دهید مسئول هستید. بخشی از مرحله ساختن خانواده ای حمایتگر این است که بتوانید به راحتی به دیگران اعتماد کنید، اما اگر کسی در این زمینه موفق نبود این امر با شکست رو به رو می شود. کمک به اعضای خانواده در شرایط دشوار نیز بسیار اهمیت دارد به خصوص که این امر سبب نزدیک شدن افراد به یکدیگر میشود.

کلام آخر

حمایت بخشی بسیار مهم در تمامی روابط پایدار است. نقش حمایت در بنیان خانواده از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا افراد خانواده را به صورت مامنی امن می پندارند و در زمان نگرانی و تشویش به آن پناه می برند. ساختن خانواده ای حمایتگر کار دشواری نیست فقط باید راهکارهایی را به کار ببندید.

 

حمایت در یک رابطه بسیار اهمیت دارد و ساختن خانواده ای حمایتگر باعث می شود که افراد در هنگام ناراحتی و پریشانی و حتی کسب موفقیت به خانواده پناه ببرند و از این محیط امن برخوردار باشند.

منبع:

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx