مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

یک نظر اضافه کنید
16 دقیقه زمان مطالعه

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

سال های ابتدایی برای کودکان، از مهمترین سال های زندگی آنان است. مهم است ما زمینه های لازم را برای یادگیری مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق برایشان فراهم کنیم.

در ابتدا نقش والدین در شکوفایی توانایی ها و رشد کودکان برای داشتن زندگی موفق در آینده، امری انکار ناپذیر است. بعد از آن جایگاه محیط آموزشی (معلم، مدرسه و محیط بیرون از خانه) از تاثیرگذارترین عوامل بر کودکان در حال رشد خواهد بود.

ما در اینجا به شما کمک می کنیم که بتوانید به عنوان والدین و بعدتر از آن به عنوان فردی(گروهی) خارج از چارچوب خانواده، به کودکان تان مهارت های لازم را برای ساخت آینده ای موفق بیاموزید.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

تاثیر والدین و محیط بر کودکان

تحقیقات نشان داده عوامل گوناگونی در رشد و پرورش کودکان تاثیرگذار است. از مهمترین آنها می توان به نقش والدین و محیط اشاره کرد.

حضور والدین و حمایت آنان از کودکان برای پیشرفت تحصیلی و موفقیت او در آینده امری کلیدی است. از طرفی عوامل محیطی بر رشد کودکان تاثیر گذار است که در ادامه به آن می پردازیم. رفت  و آمد والدین در مدرسه می تواند تاثیر چشم گیری بر انگیزه و پیشرفت تحصیلی داشته باشد.

از مدرسه فرزندانتان بازدید کنید.

با کودکتان ارتباط برقرار کنید. بازدید شما از مدرسه باعث ایجاد حس امنیت در کودک شما می شود. همچنین شما با برقراری ارتباط با مسئولین مدرسه، زمین های ورزشی، پرستار، سالن های نمایشی، می توانید اطلاعاتی در مورد برنامه سفرهای کلاسی در آینده، اطلاعات تماس کارکنان، تاریخ های امتحان و اطلاعاتی کلی در مورد محیط آموزشی کودکتان به دست آورید.

در جلسات اولیا و مربیان شرکت کنید.

وقتی والدین در زندگی تحصیلی فرزند خود مشارکت داشته باشند، آنان در مدرسه عملکرد بهتری دارند.

شرکت شما در این جلسات، سبب آگاه ماندن شما می شود. این جلسات برای گفتگو میان شما و معلم فرزند شما است که به کودک شما کمک می کند تا بهترین عملکرد را در کلاس داشته باشد.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

از تکالیف حمایت کنید.

تکلیف مدرسه باعث تقویت مهارت مطالعه در رشد کودکان می شود. همچنین باعث ایجاد احساس مسئولیت و اخلاق کاری او می شود که یکی از مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق است.

کودک خود را، آماده یادگیری به مدرسه بفرستید.

یک صبحانه مغذی که شامل فیبر، غلات کامل، پروتئین و قند به میزان کم است، موجب تمرکز و تقویت حافظه در کودک شما می شود.

اگر فرزند شما در اول صبح بی انرژی است، به خصوص برای ورزش صبحگاهی، می توانید از میوه تازه، آجیل، ماست یا نصف ساندویچ کره بادام زمینی و موز برای تغذیه او استفاده کنید.

از خواب کافی کودکتان غافل نشوید.

کودکان برای هوشیاری و یادگیری، به میزان مناسب خواب در طول روز نیاز دارند. اکثر کودکان در سنین مدرسه نیاز به ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب در شبانه روز دارند.

آموزش مهارت سازماندهی

وقتی کودکان مرتب هستند، کمتر ذهن آنها منحرف شده و بیشتر متمرکز می شوند که از مهمترین ها مهارت ها جهت رشد ذهنی کودک است.

مهم است به فرزند خود بیاموزید که چگونه فهرستی از کارها تهیه کند تا به اولویت بندی و انجام کارها کمک کند.

به عنوان مثال:

  1. مشق شب
  2. بازی
  3. لباس هایت را در جای خود بگذار

فراموش نکنید که هیچ کس با مهارت سازماندهی متولد نمی شود، آنها باید یاد بگیرند و تمرین کنند.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

آموزش مهارت مطالعه

بیشتر اوقات درس خواندن و آمادگی برای امتحانات برای کودکان ترسناک است. باید به فرزند خود یاد دهید برنامه ریزی برای شب امتحان داشته باشند و قبل از موعد مطالعه کنند نه همان شب. به کودکان خود یاد دهید، چگونه وظایف کلی را به تکه های کوچکتر و قابل مدیریت تقسیم کنند که به عنوان یکی از مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق تلقی می شود.به خاطر داشته باشید، استراحت کردن پس از یک دوره مطالعه ۴۵ دقیقه ای، راهی مفید برای کمک به کودکان در پردازش اطلاعات و به خاطر سپردن آن است.فراموش نکنید، اگر درس خواندن و امتحان دادن برای کودکتان استرس آور است، وضعیت را با معلم یا مشاور مدرسه او در میان بگذارید.

مشارکت داشته باشید.

حضور داوطلبانه شما در مدرسه کودکتان، نشان می دهد که به تحصیل فرزندتان علاقه مند هستید. بسیاری از دانش آموزان کلاس اول دوست دارند والدین خود را در مدرسه ببینند و برایشان خوشایند است.

حضور و غیاب محیط آموزشی را جدی بگیرید.

مهم است که بچه ها هر روز به موقع در مدرسه حاضر شوند، اما در صورت تب، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال باید در خانه بمانند. اگر کودک شما به دلیل بیماری زیاد غیبت می کند، لازم است که برای تکالیف و کاری که باید انجام دهد، با معلم او مشورت کنید. همچنین بهتر است که سیاست حضور و غیاب مدرسه را بدانید.

زمانی را برای صحبت در مورد محیط آموزشی اختصاص دهید.

هر روز زمانی را برای صحبت در مورد آنچه که در مدرسه می گذرد با کودک خود اختصاص دهید. این کار باعث می شود بدانید در مدرسه چه خبر است. کودک شما متوجه می شود که او برایتان اهمیت دارد و این امر تاثیر به سزایی در اعتماد به نفس کودک دارد که یکی از مهمترین مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق است.

وقتی کودکان بدانند، والدین به زندگی تحصیلی شان اهمیت می دهند، مدرسه را نیز جدی خواهند گرفت.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

بازی را فراموش نکنید.

کودکان همیشه در حال یادگیری هستند. در واقع مهارت های مهم زندگی را در بازی می آموزند. بازی ساختگی به آنها اجازه می دهد که تخیلات خود را قوی کنند که باعث ایجاد خلاقیت می شود. کودکان در بازی ساختگی یاد می گیرند که شخص دیگری بودن چگونه است و درک احساسات دیگران را تجربه می کنند.

آنها حل مساله و ایجاد امکانات جدید را یاد می گیرند.

ایجاد فضای بازی و سرگرمی برای کودکان در موفقیت آنها بسیار مهم است.

خواندن داستان برای کودکان

کودکان به داستان نیاز دارند. در واقع گفتن داستان برای آنها یکی از راه های مراقبت است. کودکان کنجکاو هستند، وقتی برای آنها داستان می گوییم، صدای ما به وجود شیئ که ما ورق می زنیم و از آن برای گفتن داستان استفاده می کنیم، معنا می بخشد.

داستان ها از کودکان مراقبت می کنند و به زندگی آنها معنا و آرامش می بخشند.

تاثیرات محیط زندگی بر شکل گیری شخصیت کودک

بهترین کاری که والدین در صورت امکان می توانند برای فرزندان خود انجام دهند، رفتن به محله ای با مدارس عالی و موقعیت های شغلی مناسب است که فرزندتان با همسالانی که برای تحصیل، سخت کوشی و موفقیت ارزش قائل هستند، بزرگ شوند. این امر سبب الگوبرداری و رقابت میان کودکان شما شده که می تواند زمینه ساز موفقیت در آینده باشد.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

والدین شاد و کم استرس

طبق تحقیقات والدین شاد احتمال بیشتری برای داشتن کودکان شاد دارند. احساسات مسری هستند. اگر شاد و سرزنده باشید کودکتان هم این حالات را از شما می گیرد که می تواند باعث کاهش استرس در آنان شود که یکی از ضروری ترین مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق است.

والدین شاد می توانند اعتماد به نفس بیشتری به کودکان دهند و الگوی مناسبی برای آنها به شمار می آیند.

مشارکت در انجام کارهای خانه

مشارکت کودکان در انجام امور خانه یکی از روش های یادگیری است. کار خانه می تواند دریچه ای برای ورود کودکان به دنیای بزرگسالان باشد. آنها شایستگی و مسئولیت پذیری که سبب رشد کودکان است را یاد می گیرند.

وقتی از کودکان درخواست همکاری کنیم، احساس خوشایندی را برایشان به وجود می آوریم، که باعث تقویت قدرت تصمیم گیری و استقلال آنها می شود. این امر تاثیر به سزایی در شکل گیری شخصیت کودک در بزرگسالی دارد.

سرسخت بودن را به کودکان بیاموزید.

بسیاری از کارشناسان معتقدند والدین باید اجازه دهند کودکان خودشان کارهای خود را انجام دهند. کمی عقب بروید و به بچه ها فضای لازم برای حل مشکلاتشان را بدون کمک بدهید.

به آنها فرصت دهید امتحان کنند، خراب کنند و دوباره بسازند. با این کار شما قدمی بزرگ برای تربیت کودکی مسئول و توانمند برداشته اید، که یکی از مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساختن آینده ای موفق است.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

 تاثیر رسانه های اجتماعی بر رشد کودک

رسانه های اجتماعی شامل اثرات مثبت و منفی تاثیرگذار بر رشد کودکان هستند.

والدین و معلمان باید شیوه  های آنلاین ایمن را به کودکان بیاموزند تا بر سلامت روان آنها تاثیر منفی نگذارد.

باید گفت با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، رسانه های اجتماعی بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره ما شده  است. شبکه های اجتماعی روش یادگیری کودکان را تغییر داده است که در آن به راحتی و بی درنگ ایده ها و مطالب آموزشی را به اشتراک می گذارند. در ادامه به اثرات مثبت و منفی رسانه های اجتماعی بر رشد کودکان می پردازیم.نمی توان از تاثیرات مثبت و منفی رسانه های اجتماعی در روند رشد کودک چشم پوشی کرد.

اثرات مثبت

رسانه های اجتماعی به دلیل ماهیت برقراری ارتباط متقابلی که دارند، شامل اثرات مثبتی در روند رشد کودکان هستند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

  1. رسانه های اجتماعی ابزاری برای برقراری ارتباط هستند که کودکان را آماده ورود به جامعه می کند.
  2. معمولا بچه ها در رسانه های اجتماعی برای مشکلات خود راه حل پیدا می کنند و این همدلی مجازی می تواند به دنیای واقعی سرایت پیدا کند و نسبت به هم نوعان خود دلسوزتر و همراه تر باشند.
  3. رسانه های اجتماعی این شانس را به کودکان درون گرا می دهد که بیشتر صحبت کنند و همین امر موجب ایجاد اعتماد به نفس بیشتری در آنها می شود.

اثرات منفی

همانطور که رسانه های اجتماعی می توانند تاثیرات مثبت داشته باشند در مقابل شامل اثرات منفی هم می شوند که در پرورش کودکان و کسب مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق اثرگذار است. در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

  1. اعتیاد به رسانه های اجتماعی که می تواند ساعت ها وقت بچه ها را بگیرد که نتیجه آن عقب ماندن از مدرسه و کسب نمرات ضعیف در امتحانات است. این امر می تواند بر روحیه آنها اثر منفی بگذارد و احساس شکست کنند.
  2. غرق شدن در دنیای مجازی جلوی رشد فردی، عاطفی و اجتماعی کودکان را می گیرد. یافته ها نشان می دهد کودکانی که بیش از سه ساعت در طول روز وقت خود را صرف رسانه های اجتماعی کرده اند، دو برابر بیشتر از سلامت روان رنج می برند.
  3. کودکانی که بیشتر از رسانه های اجتماعی استفاده می کنند، در برقراری ارتباط کلامی و غیرکلامی ضعیف تر هستند.

 توصیه به والدین

فرزندان خود را تشویق کنید، به جای شبکه های اجتماعی بیشتر با مردم واقعی ارتباط برقرار کنند تا بتوانند دایره دوستی خود را در دنیای واقعی گسترده تر کنند. این امر به افزایش اعتماد به نفس کودکتان کمک بسیاری می کند که می توان از آن به عنوان مهمترین عامل جهت رشد و موفقیت کودکان در آینده یاد کرد.

در فعالیت آنلاین آنها نظارت کنید. محدود نکنید، آزادی کافی را بدهید، اما مطمئن شوید که به فعالیت کودکتان آگاه هستید. همواره بر تفاوت میان زندگی واقعی و شبکه های اجتماعی تاکید کنید.

اگر از هر چیزی به اندازه متوسط استفاده شود بسیار کارآمد است. مشکل فقط از زیاده روی شروع می شود که در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی باید این مورد را در نظر گرفت.

مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق

کلام آخر

به طور کلی چالش هایی که فرزندان ما با آنها در آینده روبه رو خواهند شد با چالش هایی که ما در دوران رشد با آنها مواجه بودیم بسیار متفاوت خواهد بود. بدین ترتیب ما به عنوان والدین نیازمند هستیم که اطلاعات خود را در رابطه با مسائل جدید به روز نگه داریم تا بتوانیم فرزندان خود را برای ورود به آینده آماده کنیم.

سعی کنیم از همان دوران کودکی فرزندمان را با شکست خوردن، سقوط کردن، صبور بودن و عقب نشینی نکردن آشنا کنیم.

به کارگیری عادات سالم از دیگر مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق است. ما به عنوان والدین که نقشی مهم در رشد و شکل گیری شخصیت کودکمان داریم، باید حد و مرزها را از کودکی به او بیاموزیم.

ارتباطات، مسئولیت پذیری، اعتماد به نفس، از جمله مهارت های لازم کمکی در کودکان برای ساخت آینده ای موفق است. والدین با داشتن آگاهی و برنامه ریزی می توانند زمینه را برای آنها فراهم کنند.

برای موفقیت و کسب مهارت های کمکی لازم در کودکان برای ساخت آینده ای موفق، والدین و محیط آموزشی با همکاری یکدیگر می توانند فرزندان موفقی را که لازمه حیات جامعه است، پرورش دهند.

منابع:

به این مطلب امتیاز دهید

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
دوره آموزش کارشناس جذب شوید
دوره برتری شدید
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx