غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

یک نظر اضافه کنید
10 دقیقه مطالعه

غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

همه ما هر از گاهی احساس عدم اعتماد به نفس خود را تجربه می کنیم، چه در حال شروع یک کار جدید، چه در یک آزمون یا انجام یک ورزش. این کاملا طبیعی است.

تعریف شک به خود تجربه احساس عدم اطمینان در مورد یک یا چند جنبه از خود است.

انتقاد کمتر از خود می تواند منبع خوبی برای انگیزه باشد. استفاده از انتقادات ممکن است به شما انگیزه دهد که سخت تر کار کنید و مهارت های خود را تقویت کنید تا اعتماد به نفس خود را افزایش دهید؛ اما شک و ترس بیش از حد می تواند شما را از عملکرد خوب و رسیدن به پتانسیل کامل خود باز دارد.

اگرچه زمان می برد، اما اگر اراده کنید در نهایت می توانید بر شک و تردیدهای خود غلبه کنید.

غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

شک به خود چیست؟

شک به خود، عدم اعتماد به نفس نسبت به خود و توانایی هایتان است. این طرز فکری است که شما را از موفقیت و باور به خودتان باز می دارد. فروتنی یک ویژگی شخصیتی سالم است که باید داشته باشید، اما اگر به هزینه خودتان باشد، دیگر فایده ای ندارد.

ویلیام شکسپیر زمانی گفت: «شک و تردید عامل خیانت ما به خودمان هستند و باعث می شوند با ترس از تلاش، چیزهای خوبی را که اغلب ممکن است بدست آوریم، از دست بدهیم.»

اساساً، این بدان معناست که شک باعث تسلیم شدن ما می شود.

علت تردید به خود

عوامل زیادی وجود دارد که باعث می شود فرد به خود شک کند. اگرچه مفیدترین کار این است که یاد بگیرید چگونه شک و تردید خود را دور بزنید، اما فهمیدن اینکه چه چیزی باعث آن می شود می تواند مفید باشد.

در اینجا برخی از عوامل رایجی که منجر به شک و تردید به خود می شود، آورده شده است. اینها را به عنوان توضیحاتی ممکن در نظر بگیرید که به شما کمک می کند از شک و تردید خودداری کنید. برای اکثر مردم، تلاش برای مشخص کردن دقیق اینکه چرا شک دارند کمتر از غلبه بر آن است.

غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

  1. والدین خودشیفته

اغلب، ما از تکرار اشتباهات والدین خود می ترسیم و در نتیجه ممکن است در تصمیم گیری های خاص بیش از حد محتاط باشیم؛ اما اگر والدین شما خودشیفته یا مغرور هستند، ممکن است تصمیمات و دیدگاه های افراطی داشته باشید. در تقابل با خصوصیات والدینتان، ممکن است بیش از حد متواضع یا بی اعتماد شوید. ممکن است تصمیمات خود را زیر سوال ببرید. این امر پذیرش تحسین را سخت می کند.

  1. رویکرد گروهبان مته

خوددوستی می تواند یک انگیزه موثر باشد زیرا شما را ترغیب می کند که دفعه بعد سخت تر کار کنید؛ اما انتقاد مکرر از خود بسیار بیشتر از اینکه سودمند باشد ضرر دارد. اگر این رفتار ادامه یابد، خودخرابکاری ناشی از کار بیش از حد و ترس از تنبل شدن یا تسلیم شدن ممکن است ایجاد شود.

  1. تجربیات گذشته

این جمله حقیقت دارد که گذشته می تواند ما را آزار دهد. تجربیات ما شخصیتمان را شکل می دهند، اینکه که چه کسی هستیم و چگونه دیگران و جهان را می ‌بینیم. بسیاری از ما برای رها کردن گذشته تلاش می کنیم. شکست ها و ناکامی های گذشته می تواند ما را غرق در شک و تردید به خود کند.

  1. ترس از شکست و ترس از موفقیت

ترس از کوتاه آمدن و ناامید کردن دیگران به همان اندازه واقعی است که ترس از اینکه نتوانیم موفقیت های گذشته خود را تکرار کنیم. اگر پر از شک و تردید باشیم، ممکن است فکر کنیم این شانس و نه استعدادهایمان بود که ما را به این نقطه رساند.

غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

انواع شک به خود

شک به خود اغلب به سه شکل ظاهر می شود.

اولین مورد، سندرم خیانتکار (ایمپاستر) یا ترس غیرمنطقی از اینکه دیگران شما را یک کلاهبردار یا بی لیاقت در موفقیت های شما بدانند است.

مورد بعدی خود خرابکاری است که به تضعیف خود، ارزش ها و اهدافتان اشاره دارد.

سوم، بلاتکلیفی یا تلاش برای تصمیم گیری های کوچک و بزرگ به دلیل نگرانی از این که هر راهی که انتخاب کنید اشتباه خواهد بود.

همه این موارد به مرور زمان عزت نفس شما را از بین می برد و منفی نگری شما نسبت به خودتان افزایش می یابد.

4 نشانه که به خودتان شک دارید

نشانه‌ های رایجی که نشان می ‌دهد ممکن است در زندگی شخصی یا حرفه‌ ای خود با شک و تردید مواجه باشید عبارتند از:

  1. شما نمی توانید تعریف و تمجید دیگران را بپذیرید و نمی توانید به خودتان اعتبار بدهید
  2. مدام به دنبال تایید بیرونی هستید
  3. شما عزت نفس پایینی دارید
  4. احساس می کنید که هرگز به اندازه کافی خوب نیستید

غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

چگونه در 8 مرحله بر ترس و شک و تردید غلبه کنیم؟

در اینجا چند عادت خوب وجود دارد که باید به خاطر بسپارید تا به خود شک نکنید:

  1. مهربانی به خود را تمرین کنید

شک به خود به این معنی است که شما خود را از پیشرفت باز می دارید. این از ترس اشتباه کردن ناشی می شود، اما اشتباهات در نحوه رشد و بهبود توانایی های خودمان است. به خود در آینه نگاه کنید و در ابتدای هر روز سه جمله تحسین برانگیز مثبت بگویید.

  1. به دستاوردهای گذشته خود فکر کنید

درون اندیشی یا خود اندیشی یک ابزار فوق العاده است. به ما یادآوری می کند که ما قادر به رسیدن به آنچه می خواهیم هستیم؛ اما زندگی در گذشته می تواند لحظه حال را از بین ببرد. چیزی که واقعاً مهم است، درس گرفتن از اتفاقات رخ داده، عدم توجه بیش از حد بر روی جنبه منفی اتفاقات و تمرکز بر استفاده از درس‌ هایی که از آن زمان‌ ها آموخته ‌اید برای بهبود زمان حال است.

  1. سعی کنید خود را با دیگران مقایسه نکنید

همچنین شک و تردید زمانی به وجود می آید که خود را با یک عضو خانواده، همکار یا حتی یک فرد مشهور مقایسه کنید. زندگی هر کس متفاوت است و برتری شخص دیگری به این معنی نیست که شما هیچ نقطه قوتی ندارید. به جای مقایسه خود با دیگران، روی خود تمرکز کنید. این یکی از بهترین راه ها برای شاد ماندن و تحقق رویاهایتان است.

غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

  1. وقت خود را با افراد حامی بگذرانید

بودن در کنار افرادی که ما را تحقیر می کنند یکی از بدترین چیزها برای سلامت روان ماست. برخی از افراد حامی شما نخواهند بود، اما برخی دیگر کاملاً حمایت خواهند کرد. وقت خود را با افرادی بگذرانید که به شما احساس خوبی می دهند. زمانی که در تلاش برای تشویق خود هستید، همراهی آنها در کنار شما می تواند انگیزه بخش باشد.

  1. به یاد داشته باشید، شما بزرگ ترین منتقد درونی خود هستید

هیچ کس ما را به استانداردی بالاتر از خودمان نمی رساند. شما مادرتان را به خاطر انتخاب نشدن برای شغل یا خواهرتان را به خاطر نگرفتن نمرات برتر در مقاله مدرسه ‌اش نادیده نمی‌گیرید، پس چرا این کار را با خودتان انجام می‌دهید؟ عذرخواهی از خودتان یکی از مهم ترین گام ها برای بهبود و پیشرفت است.

  1. به دنبال کمک حرفه ای باشید

درخواست کمک اشکالی ندارد، به خصوص اگر شک و تردید به خود مانعی دائمی باشد که با آن روبرو هستید. صحبت در مورد احساسات و ناامنی هایمان به ما این امکان را می دهد که خود را تخلیه کنیم و شنیده شویم.

  1. ژورنال نویسی را شروع کنید

سعی کنید مواردی را که به خاطر آنها شکرگزار هستید و هر روز به انجام آنها افتخار می کنید، ثبت کنید. ژورنال شما ممکن است همه چیز را از کسب ترفیع در محل کار یا یادآوری شستن ظرف ها شامل شود. هرچه بیشتر تمرین کنید که خودتان را دوست بدارید، زندگی آسان تر می شود.

غلبه بر شک و تردید به خود (یک بار برای همیشه؟): 8 نکته برای حرکت رو به جلو

  1. نسبت به افکار خود شک داشته باشید

افکارشما خود واقعی شما نیستند. بررسی کنید که چقدر دقیق یا مفید هستند. تفکر منفی یک عادت ذهنی است که بیش از آنچه باید از ما انرژی می گیرد. شما هم می توانید عادت های ناپسند خود را از بین ببرید. تحقق این موضوع فقط صبر و تعهد می خواهد.

منبع:

  • https://www.betterup.com/blog/overcoming-self-doubt
4/5 - (4 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

0 نظرات
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx