چرا موفقیت اغلب سبب جدایی در دوستی‌ها می‌شود؟

کامنت 1
7 دقیقه زمان خواندن

بعضی اوقات وقتی افراد نزدیک به ما به موفقیتی در حرفه خود یا زندگی شخصی خود دست می‌یابند، ما مشتاق این می‌شویم که بدانیم چرا ما خوش شانس نمی‌باشیم؟

بشر در اداره موفقیت، به ویژه موفقیت دیگران، مشکلات اساسی دارد.  اگر چه ما خالصانه مراقب دوست قدیمی خود، همکلاسی سابقمان و حتی خواهران و برادرانمان هستیم و به آن‌ها عشق می‌ورزیم ولی دوست نداریم ببینیم که آن‌ها موفق شده‌اند.

موفقیت در اشکال مختلفی ظاهر می‌شود، مثلا ممکن است پیدا کردن شغلی جدید، کاهش وزن زیاد و یا پیداکردن دوستانی جدید باشد. و موفقیت در بین دوستان معمولاً مشکل است.

اگر تا به حال ذره‌ای حس حسادت در دوستی خود کرده‌اید یا شاید به موفقیت دوست خود حسودی کرده‌اید، بسیار مهم است که برای خودوقتی گذاشته تا بفهمید چرا موفقیت آن‌ها شما را ناراحت و اذیت می‌کند. در غیر این صورت، امکان دارد که شما خطر از دست دادن یک دوستی را داشته باشید.

بیشتر دوستی‌ها بر پایه‌ی این موضوع است که شما با یکدیگر برابر هستید . این تعادل و برابری وقتی یکی از شما موفق شده و دیگری خیر، به هم می‌خورد. بسیاری از کارآفرینان موفق اظهار داشته‌اند که هرچه موفقیت بیشتری به دست آوردند، احساس کردند که دوستان کمتری داشته‌اند.

حسادت یک احساس عادی است که همه افراد آن را تجربه می‌کنند، لیکن، اگر مراقب نباشید به خشم و دلخوری تبدیل خواهد شد.

نحوه برخورد با حسادت در دوستی
 

نحوه برخورد با حسادت در دوستی

حسادت در دوستی از کجا نشات می‌گیرد؟

رقابت: حسادت ناشی از رقابت بین دو نفر است.

عدم امنیت در مورد توانایی‌های خود: اگر فردی 100% به توانایی‌ها و کیفیت‌های خود یقین داشته باشد، هرگز احساس حسادت نمی‌کند.

نیازمند بودن: اگر کسی نیازمند باشد؛   وقتی فرد نزدیک به او موفقیت مالی چشمگیری را تجربه می‌کند حسادت می‌کند.

حسادت یک احساس عادی است که همه افراد آن را تجربه می‌کنند، لیکن، اگر مراقب نباشید به خشم و دلخوری تبدیل خواهد شد. بنابراین، کاملاً طبیعی است که هر از گاهی احساس حسادت کنید، تا این مدت شما خالصانه از جانب دوستتان خوشحال هستید.

در حقیقت، کمی حسادت می‌تواند مفید و سالم باشد و می‌تواند به شما برای رسیدن به همان دستاوردی که دوستتان به آن دست یافته است انگیزه دهد.

با این حال، اگر احساس حسادت می‌کنید و در مسیر اشتباه قرار دارید. احساس حسادت می‌تواند به این معنا باشد که شما عزت نفس پایینی دارید. و ممکن است وسوسه شوید و با آن فرد موفق  رو در رو و یا حتی بدتر پشت سر او بد صحبت کنید.

بنابراین، به جای حسادت کردن؛ از این فرصت استفاده کنید و با الهام گرفتن از موفقیت دوستتان آن احساسات را به احساسات مثبت تغییر ماهیت دهید. به دوستان خود افتخار کنید و سعی نکنید از موفقیت آن‌ها به عنوان توجیحی برای عدم موفقیت شخصی خود استفاده کنید.

در زیر چند مورد برای غلبه بر حس حسادتی که ممکن است شما از موفقیت دوست خود پیدا کنید آورده شده است.

1- خودتان را با دوستتان مقایسه نکنید.

اگر به مقایسه دارایی‌ها، دستاوردها و یا دیدگاه‌های خود با دوستتان ادامه دهید، باید بلافاصله از انجام این کار دست بردارید، زیرا شما را به جایی نمی‌رساند و فقط شما را نگران‌تر و حسودتر خواهد کرد.

درعوض، بیاموزید که صرف نظر از آنچه دارید، از زندگی خود راضی باشید شما نمی‌دانید که دوست شما برای دستیابی به موفقیت چه راه‌هایی را پشت سر گذاشته است. مهم است به یاد داشته باشید که همیشه مرغ همسایه غاز نیست.

2- تشخیص دهید که شما در حال تبدیل شدن به فردی حسود هستید.

مهم است که با خود صادق باشید. بعضی اوقات، از اینکه اعتراف کنیم که واقعا نسبت به دوست خود حسادت می‌کنیم، متنفر هستیم، اما برای حل این مشکل باید تشخیص بدهید که حسود شده‌اید. تا زمانی که شما درگیر حس حسادت نسبت به دوست خود هستید، هیچ چیز نمی‌تواند به شما کمک کند تا به آن غلبه کنید. بنابراین، از خودتان بپرسید که، آیا می‌خواهم جای آن‌ها باشم؟ یا چیزی را داشته باشم که آن‌ها دارند؟

3- سعی کنید روی دوستی تمرکز کنید.

گاهی اوقات، حسادت می‌تواند یک دوستی خوب را از هم بپاشد. سعی کنید به خاطر بیاورید که چرا این شخص را به عنوان دوست خود انتخاب کردید؟ آیا به خاطر حس شوخ طبعی، وفاداری یا یکسان بودن سلیقه موسیقی آن‌ها بوده است؟ اجازه ندهید که موفقیت دوستتان در مسیر دوستی شما قرار بگیرد.

بله، ممکن است همه چیز تغییر کرده باشد، اما در اصل اغلب آن‌ها همان  فرد قبلی هستند. بنابراین، حتی اگر اکنون به دوست خود حسادت می‌کنید، خودتان انتخاب کردید که او دوست شما باشد، پس حتماً او ویژگی‌های مثبتی دارد که شما دوستشان داشتید.

در مورد خصوصیاتی که هر دو شما را به هم نزدیک کرده‌اند فکر کنید، از این طریق شما می‌توانید از چیزهای مثبتی که آن‌ها دارند را قدردانی کنید و چیزهای منفی را دور نگه دارید یا بیرون بریزید.

4- به درون خود نگاهی عمیق بیاندازید، گاهی حسادت از نگرانی‌های فردی ناشی می‌شود.

به خود بگویید که شما فردی منحصر به فرد و به همان اندازه خوب هستید. با خود احساس راحتی و اعتماد به نفس کنید و تمام خصوصیات و استعدادهای فوق العاده خود را بشناسید، زیرا تا خودتان از خصوصیات خودتان قدردانی نکنید، هیچ کسی این کار را نخواهد کرد و بنابراین همیشه در حال مقایسه خود با دیگران خواهید بود.

برود زیرا مهمتر از همه به یاد داشته باشید، به این خاطر که افراد دیگر موفق شده‌اند موفقیت کاهش پیدا نمی‌کند یا از بین نمی‌رود چون منبع محدودی نیست. در آن بیرون موفقیت‌های زیادی برای همه ما وجود دارد!

 

https://heymama.co/jealousy-in-friendship/

 

4.7/5 - (4 امتیاز)

رشد خودت رو استارت بزن !

درخواست ثبت نام در دوره های امیر شریفی

مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
guest
هنگامی که پاسخی داده شود به ایمیل شما پیام ارسال میگردد

1 دیدگاه
جدید ترین
قدیمی ترین بیشترین امتیاز
بازخورد درون خطی
دیدن تمام نظرات
1
0
سوالی دارید؟ بپرسیدx